Bocken

Det var inte alls så farligt som jag trodde att det skulle bli att jobba här i Ljusnedal. Visst är stället större men jag hann ändå med det mesta jag skulle göra igår. Och idag var det ganska så stressigt. jag Fick inte mat förrän 15.00 och jag slutar 16.00 . Men tillslut så bytte Lillan av mig så jag kunde få lite mat i mig. Höll på att krevera och hade nästan kommit till det stadiet då jag inte var hungrig längre.

Vad händer i lisas lilla huvud? Jo jag tänker på vintern, längtar till vintern, till eget boende och till en stabil tillvro som jag känner igen och kan hantera. Jag längtar efter mitt drömjobb! Jag har aldrig en jobbigt dag på skidskolan, eller jo visst kan jag ha det, men det jag menar är att jag alltid vill komma tillbaka till jobbet dagen efter. Så är det inte här. Vissa stunder så vill tårarna tränga fram för att folk talar till mig som om jag var 10 år och efterbliven bara för att jag frågar när jag inte vet. Det tycker inte jag är rätt! Bara för att jag är ny så kan jag inte allt. och det är speciellt en person som sällan talar till mig som en vuxen. Jag vet inte alls hur jag ska hantera situationen men jag tänker på lönen när det blir som värst.

Chefen har visat mig en ganska god sida idag för en gäst klagade på att det tog lång tid att få ut maten, även fast jag sagt till gästen en halvtimme innna då han och hans sällskap kom att maten inte var färdig men att det fanns flera alternativ ute så länge. när jag gick in i köket så stod Chefen där och frågade vad mannen ville och jag sa som det var och lade även till att jag var hungrig och jag hade lite tårar i ögonen. han gick ut till gästen och förklarade läget ännu en gång och fixade sedan så att jag fick mat och han var mycket angelägen om att jag skulle må bra och vara okey. Jag har visat för alla att jag är mycket stresstålig och har fått en hel del kommentarer om att jag är så lugn oavsett vilket tryck det är.

Jag är inte liten längre, (återgår till ämnet) Jag är vuxen, i alla fall i mina egna ögon och vet hur man ska bete sig och vad man ska säga och göra, men jag blir bara så upprörd när folk försöker taifrån mig den vuxna känslan genom att försöka sätta mig på plats för saker som är helt oförättigad. Bara för att jag frågar vad det är för sallad man ska ha till mackan och kommer tillbaka med kockens sallad, så ska dom inte behöva skrika, Neeeejj, den får du inte röra! Hade det inte varit lättare att bara säga att salladen som  jag letar efter finns i landet ute och bara upplysa mig lite snällt om att den där har kocken till sin matlagning.  Jag är inget barn. Man behöver inte behandla mig som ett barn.

Så nu är jag den vuxne och bara fortsätter med mitt jobb så proffesionellt som jag bara kan, göra det som jag ska göra och sen inte bry mig om vad dom säger.


Hahahah! en rolig sak hände. Jag hade glömt låsa min dörr till rummet och kollade på film när jag hörde några en aningens förfriskade män i korridoren leta efter toaletten. Den ene hittade den och den andre kände på min dörr och öppnade den och där stod han i bara skjorta och kallingar i dörröppningen med ett förvånat ansiktsuttryck och sen började båda två gapskratta! Vi båda bad om ursäkt och sen ropade han till sin kumpan att han hade gått rakt in på en dams rum istället för toalettebn. Ganska roligt ändå. Nu när jag skrev den här biten så kände några norrmän ( det är väldigt lyhört) på min dörr och diskuterade emellan om detta kunde vara duschen , om den var upptagen ,eller om det var något annat. Funderar på att gå ut och visa dom vart duschen är :P


min lilla storasyster, Jag saknar dig!

så trött så trött

Jag är trött och helt slut i kroppen och huvudet. Och även denna vecka blir en vecka av 6 dagars arbete och jag hoppas verkligen att min lön kommer se bra ut! Så mycket som jag sliter. Jag ska upp till Gyllene bocken och jobba där nu onsdag till söndag och det är lite jobbigt men jag klarar nog av det. Det är i alla fall jobb. Ska försöka sätta mig ner någon dag och bara Kolla igen vilka dagar jag har jobbat i vintras och även nu så att det bara är att fortsätta fylla i och sen se hur många mil man kört så jag är redo till deklarationen senare.

Helgen som var bjöd både på det ena och det andra och det fanns många saker som gjorde denna helgen till en mycket lyckad helg =D Vissa saker en aningens bättre än andra och det känns ganska skönt att det blev som det blev. Jag har i alla fall träffat mycket gammalt och nytt folk och jag tycker det är jättekul att få vara i sveg och träffa mina kompisar igen!

Blev ingen storön för mig i lördags, det blev mysig efterfest hos Anna och Johan med Jon istället, helt kalasbra!

Nepp, nu ska jag läsa lite bok och bara njuta av min egna säng!

understanding

japp, jag förstår nu innebörden av Beyonces låt If I were a boy. And I Love it

I Understand, and I'm just to gonna let it be..

Countryfestival!

Då blir det lite kalas ikväll, ska ju jobba i morgon i sveg så det blir nog inte så länge, men i morgon ska jag också dit. Håller på att fundera lite på vad man ska ha för frisyr men det blir nog en fläta i luggen och sen får vi se vad det blir med resten av håret. Fick en ny färg på det igår och jag har ännu inte riktigt bestämt mig hur jag ställer mig till den. Den är mörk och röd, mest röd men det jag klurar på är om det kanske ändå inte är lite för mörk för min hy. Jag mixade två olika färger och det burkar oftast blir bra. men vi får se. ska i alla fall bli roligt att träffa lite människor ikväll. Ut och röra p sig. Nu vill jag stänga butiken. Det har varit sol hela dagen men bara en kort regnskur så jag hoppas på att kvällen blir fin och varm.

Bye

Pubkväll

Ikväll så ska jag jobba och det är pubkväll. Ska bli ganska så roligt att jobba faktiskt, hoppas jag i alla fall att det blir. Funderar lite på vad för kläder man ska ha.

Idag for Malin och jag har fått en molande klump i bröstet.. Jobbigt jobbigt. Längtar till fredag i alla fall för då ska jag nog ut med Evelina och lite fler på Countryn. Nice nice.

Har inte så mycket att säga.. Nästan inget att säga.. Eller så har jar mycket fast jag inte riktigt får ut det. Solen skiner i alla fall.

känns okey

Jobbet känns ganska okey men det är lite svårt att man inte vet vart allt ska vara eller hur allt går till. Men ganska lugnt är det ändå. I morgon så jobbar jag mellan 17 och 01 men lär ju inte komma därifrån förrän tidigast 02 då man ska städa och skit. Ska bli ganska så roligt ändå att jobba på en pubafton.

I morgon flyger Malin till Nya Zeeland och blir borta till början av december och det kommer ju inte att gå in i huvudet på ett tag, fast det kanske mer kommer att kännas som när hon är i umeå, inte direkt så att man ser henne då heller :P Hoppas i alla fall att hon får det bra och att allt går bra för henne och dom hon ska vara med.

I Helgen är det country och på fredag ska jag nog ut med Evelina igen och om det blir lika roligt och bra som förra gången så är det kanon. Tror nog att det kommer att bli väldigt skojjigt!

Nepp, sussa kudden. Malin kommer in halv 6 i morgon och säger hej då!

Nattis

Så vänder det!

Nu känns det som att det börjar blåsa åt mitt håll igen. Jag har fått jobb på Ewertsgården i sveg och På Bocken i Ljusnedal, samma ägare så därav de båda ställena. Jag åkte till Vemdalen igår efter ett samtal från Siv och Evelina som tyckte jag kunde komma och hälsa på.  Vi drack vin och åt god mat och jag fick slinga deras hår och det gick väldigt bra. Sedan drog vi till Huskey och träffade galna flygare från norge som kastade upp mig i luften som en vante och gjorde några lindy hop hopp. Inte konstigt på att jag har ont i magen i dag. Sjuk träningsvärk men kul som satan var det i alla fall.Jag tappade min plånbok i några buskar när jag skulle gå och kissa för jag var väl inte så värst stadig på benen då men som tur var så hittade jag den igen nu i morse.  Har nu fyllt i delar av min ansökan till skistar om jobb i vinter så det känns väldigt bra. Det är bara att vänta och se vad som händer, men jag tror ändå att allt kommer lösa sig till det bästa. Eller i alla fall lösa sig och det gör det ju för det mesta. Så nu blir det jobb måndag- onsdag och sedan på lördag så det blir väldigt bra.

Bye bye :D

wieee

Flera dagar i rad nu när jag ska logga in här så skriver jag fel lösen första gången :P Skärpning! Ska i alla fall iväg till Vemdalen en sväng och hälsa på lite och det ska bli riktigt roligt att ha något att göra. Och att få råkas igen. Alla andra i min familj ska till yran förutom mamma som är i oxsjön nu i helgen så ikväll blir det bara jag hemma och jag undrar just vad jag ska hitta på alltså.. finns inte så jätte mycket att göra förutom att dega framför tv:n Men det kan nog gå det också. Eller om man ska höra vad kompisarna i sveg har för sig i kväll om man kanske ska dit och hälsa på dom lite, men det är just om bensinen räcker för det. aja.. det löser sig.

bye bye

RSS 2.0